زن برتر، حجاب برتر
از روایات و احادیث چنین برمی آید که حضرت فاطمه زهرا(س) وقتی قدم در اجتماع می گذاشتند، خود را در جامه ای فراگیر- چادر- می پوشاندند و در جمع زنان بنی هاشم باابهت و متانت قدم برمی داشتند. در قیامت نیز وقتی بانوی دو عالم وارد شوند، فریادی برخواهد آمد که: «ای مردم چشم هایتان را ببندید تا فاطمه(س) دختر رسول اکرم(ص) عبور نماید.» و این پاداش عفاف است.
زن مسلمان ایرانی همواره مفتخر به داشتن حجاب برتر بوده است. حجاب از آن رو واجب شد که زن بتواند در اجتماع آزادانه و آسوده حاضر شود و برخلاف آنچه غافلان و مغرضان می گویند، حجاب، وسیله نگه داشتن زن ها در پستوی خانه ها نیست. امروزه زنان محجبه ایرانی، در تمام عرصه ها به موفقیت های بزرگی دست می یابند و آنانی که حجاب برتر- یعنی چادر- را انتخاب کرده اند موفق ترند.
بحث «حجاب و حیاء» و «رابطه بین زن و مرد» بحثی است که در دین مبین اسلام و احادیث نبوی همواره مورد تأکید قرار گرفته است،
در سخنان پیامبر اکرم (ص) و ائمّه معصومین(ع) هم به نقش حجاب در بالندگی جامعه و وجوب حجاب اشاره شده است که به صورت مختصر تعدادی از احادیث مربوط به حجاب، حیاء و پوشش، در این قسمت جهت پر بارتر شدن مطالب ضمیمه میشود.
در ابتدا از کتاب نهجالفصاحه با ترجمه استاد «ابوالقاسم پاینده» احادیثی را که برازنده این مبحث است با ذکر شماره آن حدیث در کتاب مرور میکنیم:
حجاب در احادیث نبوی
1- عفّت و پاکدامنی
* «خداوند شخص باحیای عفیف را که از محرمات دوری میگیرد دوست دارد.» 1
*«با پدران خود نیکی کنید تا فرزندانتان با شما نیکی کنند و عفیف باشید تازنانتان عفیف باشد.» 2
حجاب در کلام رسول(ص):
«حیاء و ایمان قرین یکدیگرند وقتی یکی را گرفتند دیگری همراه آن میرود.»
* «کسانی که بیعفّتی میان آنها رواج یابد مرگ ناگهانی میان آنها شایع میشود.» 3
*«عفّت ورزید تا زنانتان عفیف شوند .....» 4
* «نسبت به زنان مردم عفّت کنید تا زنانتان عفیف بمانند ...» 5
*«خدا به بنده خویش زینتی بهتر از عفّت در دین و عورتش نداده است.» 6
*«خدابه بندگان خویش آرایشی بهترازبیرغبتی به دنیا و عفّت شکم و عورت نداده است» 7
*«هرکه عفّت جوید خدایش عفّت دهد.» 8
2- حیاء
*«وقتی در برادر خود سه صفت دیدی بدو امیدوار باش، حیاء و امانت و راستی و اگر این صفات
را ندارد از او امیدی نداشته باش.» 9
* «وقتی حیاء نداری هر کاری میخواهی بکن.» 10
* «حیاء و ایمان قرین یکدیگرند وقتی یکی را گرفتند دیگری همراه آن میرود.» 11
حجاب و حیا در احادیث نبوی
«خداوند وقتی بخواهد بندهای را هلاک سازد حیاء را از او میگیرد وقتی حیاء از او گرفته شد
متنفّر و منفور میشود .....»
* «خداوندوقتی بخواهد بندهای را هلاک سازد حیاء را از او میگیرد وقتی حیاء از او گرفته شد
متنفّر و منفور میشود .....» 12
*«خداوند با حیاء و پردهپوش است و حیاء و پردهپوشی را دوست دارد ...» 13
* «هر دینی خوی خاصی دارد خوی دین ما حیاست» 14
*«نخستین چیزی که از میان این امّت بر میخیزد حیاء و امانت است.» 15
* «حیاء سراسر نیکی است.» 16
* «حیاء مایه زینت تقوی، مایه بزرگی است و بهترین وسیله وصول به مقصود صبر است و
انتظار گشایش از طرف خداوند عبادت است.» 17
*«حیاء شعبهای از ایمان است.» 18
* «از حیاء جز نیکی نمیآید.» 19
* «حیاء از لوازم ایمان است ... » 20
*«حیاء تمام دین است » 21
*«حیاء و کم زبانی دوشعبه ایمان است وخشونت و زبانآوری از لوازم نفاق است » 22
*«پنج چیز از سنّت پیغمبرانست: حیاء و حلم وحجامت و مسواک وعطر زدن » 23
*«اساس عقل پس از ایمان به خدا حیاء و نیکخویی است » 24
*«شرم وحیاء نیک است ولی از زنان نیکوتر است» 25
نهجالفصاحه:
«خدا مردی را که چون زن لباس بپوشد و زنی را که چون مرد لباس بپوشد لعنت میکند.»
* «عفّت زینت زنان است » 26
* «خدا مردی را که چون زن لباس بپوشدوزنی راکه چون مرد لباس بپوشد لعنت میکند »27
* «خدا زنان مردنما را لعنت میکند.» 28
* «خدا زنان مردنما و مردان زن نما را لعنت کند.» 29
*«اگر حیاء مردی میشد، مرد شایستهای میشد.» 30
*«نیکی به خوبی لباس و ظاهر نیست بلکه نیکی آرامش و وقار است.» 31
*«تعاونی بهتر از مشورت نیست و ایمانی چون حیاء نیست » 32
*«بدی و بد زبانی در هر چه باشد آن را خوار کند وحیاء در هرچه باشد آن را زینت دهد.» 33
*«هرکه پرده حیاء بدرد غیبتش رواست.» 34
*«هر که از مردم شرم ندارد از خدا هم شرم ندارد.»35
3- چشم و حیای چشم
پیامبر اکرم(ص):
«جهنّم بر دیدهای که از بیم خدا گریسته و دیدهای که از محرّمات خدا بسته شده یا در راه خدا
بیرون آمده حرام است.»
* «چشمهای خود را از نگاههای ناروا ببندید.» 36
*«سه کسند که در سایه عرش آسوده گفتوگو میکنند و مردم گرفتار حسابند: آنکه در راه
خدا از ملامتگران باک ندارد و آنکه دستهای خود را به آنچه بر او حلال نیست دراز می کند و
کسی که به آنچه خدا بر او حرام کرده ننگرد.» 37
*«جهنّم بر دیدهای که از بیم خدا گریسته و دیدهای که از محرّمات خدا بسته شده یا در راه خدا
بیرون آمده حرام است.» 38
بنقل از مقاله :«حسین قاسمنژاد»
ادامه دارد000
نظر
![]() |
سلام !
تعجب نکنید ! این عکس مربوط میشه به واقعه 27 سال پیش!
البته ما که یادمون نمیاد!
ولی اونایی که خاطرشونه ،میگن ساعت 30/11 روز 22 مهر 59 ،2 تا آدم کوچک قدم به عرصه زمین گذاشتن!
یکی از اونا من بودم!!
یکی دیگشون خواهرم بود که به خاطر 3 دقیقه شد خواهر بزرگتر! شما بگید انصافه؟!!
(بابا شوخی کردم ایشون بزرگه ما هستن )
بهر حال ما اومدیم تا چه جوری بمونیم و چه جوری بریم؟!!....
|
آیتالله جعفر سبحانی
پرسشگر تصور میکند که اگر نام امام و یا امامان در قرآن میآمد، اختلاف از بین میرفت، در حالی که این اصل کلیّت ندارد. چه بسا ذکر اسامی پیشوایان دوازدهگانه، سبب میشد که آزمندان حکومت و ریاست به نسلکشی بپردازند تا از تولد آن امامان جلوگیری کنند، چنانکه این مسئله درباره حضرت موسی(ع) رخ داد. |
|
روش آموزشی قرآن بیان کلیات و اصول عمومی است، تشریح مصادیق و جزئیات غالباً بر عهده پیامبر گرامی(ص) میباشد. رسولخدا(ص) نه تنها مأمور به تلاوت قرآن بود، بلکه در تبیین آن نیز مأموریت داشت، چنانکه میفرماید: و أنزلنا إلیک الذکر لتبیّن للنّاس ما نزّل إلیهم و لعلّهم یتفکّرون.(1) و قرآن را بر تو فرستادیم تا آنچه برای مردم نازل شده است، برای آنها بیان کنی و آشکارسازی، شاید آنان بیندیشند. در آیه یادشده دقت کنید، میفرماید: «تبیّن» و نمیگوید: «لتقراً» یا «لیتلو» و این نشانه آن است که پیامبر(ص) علاوه بر تلاوت، باید حقایق قرآنی را روشن کند. بنابراین انتظار اینکه مصادیق و جزئیات در قرآن بیاید، همانند این است که انتظار داشته باشم همه جزئیات در قانون اساسی کشور ذکر شود. اینک برخی از روشهای قرآنی را در مقام معرفی افراد بیان میکنیم:
1. معرفی به نام در این آیه حضرت مسیح، پیامبر پس از خویش را به نام معرفی میکند و قرآن نیز آن را از حضرتش نقل مینماید.
2. معرفی با عدد
3. معرفی با صفت الذین یتّبعون الرسول النّبیّ الأمّیّ الذی یجدونه مکتوباً عندهم فی التوراة و الإنجیل یأمرهم بالمعروف و ینهاهم عن المنکر و یحلّ لهم الطیّبات و یحرّم علیهم الخبائث و یضع عنهم إصرهم و الأغلال التی کانت علیهم... .(4)
کسانی که از رسول و نبی درس ناخواندهای پیروی میکنند که نام و خصوصیات او را در تورات و انجیل نوشته مییابند، که آنان را به نیکی دعوت کرده و از بدیها بازشان میدارد، پاکیها را برای آنان حلال کرده و ناپاکیها را تحریم مینماید و آنان را امر به معروف و نهی از منکر میکند و بارهای گران و زنجیرهایی که بر آنان بود، از ایشان برمیدارد... با توجه به این روش، انتظار اینکه اسامی دوازده امام با ذکر نام و اسامی پدر و مادر در قرآن بیاید، یک انتظار بیجا است؛ زیرا گاهی مصلحت در معرفی به نام است و گاهی معرفی به عدد و احیاناً معرفی با وصف.
مسائل زیادی وجود دارد که قرنها مایة جنگ و جدل و خونریزی در میان مسلمانان شده است، ولی قرآن درباره آنها به طور صریح و قاطع که ریشهکن کننده نزاع باشد سخن نگفته است، مانند:
ـ صفات خدا عین ذات اوست یا زائد بر ذات؟ این مسائل و امثال آنها هر چند از قرآن قابل استفاده است، ولی آن چنان شفاف و قاطع که نزاع را یک سره از میان بردارد، در قرآن وارد نشده است و حکمت آن در این است که قرآن مردم را به تفکّر و دقت در مفاد آیات دعوت میکند، بیان قاطع همه مسائل، به گونهای که همه مردم را راضی سازد، بر خلاف این اصل است.
معرفی به نام، برطرف کننده اختلاف نیست بنیاسرائیل، از پیامبر خود خواستند فرمانروایی برای آنان از جانب خدا تعیین کند تا تحت امر او به جهاد بپردازند و زمینهای غصبشده خود را باز ستانند و اسیران خود را آزاد سازند. آنجا که گفتند:
إذ قالوا لنبیّ لهم ابعث لنا ملکاً نقاتل فی سبیلالله.(5) آنان به یکی از پیامبران خود گفتند: برای ما فرمانروایی معین کن تا به جنگ در راه خدا بپردازیم... پیامبر آنان به امر الهی فرمانروا را به نام معرفی کرده، گفت: إنّ الله قد بعث لکم طالوت ملکاً... (6) به راستی که خدا طالوت را به فرمانروایی شما برگزیده است. با وجودی که نام فرمانروا به صراحت گفته شد، آنان زیر بار نرفتند و به اشکال تراشی پرداختند و گفتند: أنّی یکون له الملک علینا و نحن أحقّ بالملک منه و لم یؤت سعةً من المال...
(7) از کجا میتواند فرمانروای ما باشد، حال آنکه ما به فرمانروایی از او شایستهتریم، و او توانمندی مالی ندارد؟...
این امر، دلالت بر آن دارد که ذکر نام برای رفع اختلاف کافی نیست، بلکه باید شرایط جامعه، آماده پذیرایی باشد. چه بسا ذکر اسامی پیشوایان دوازدهگانه، سبب میشد که آزمندان حکومت و ریاست به نسلکشی بپردازند تا از تولد آن امامان جلوگیری کنند، چنانکه این مسئله درباره حضرت موسی(ع) رخ داد و به قول معروف:
صد هزاران طفل سر ببریده شد / تا کلیمالله موسی زنده شد درباره حضرت مهدی(عج) هم که اشارهای به نسب و خاندان ایشان شد، حساسیتهای فراوانی پدید آمد و خانه حضرت عسکری(ع) مدتها تحتنظر و مراقبت بود تا فرزندی از او به دنیا نیاید و در صورت تولد، هر چه زودتر به حیات او خاتمه دهند.
در پایان یادآور میشویم: همانطوری که گفته شد، قرآن بسان قانون اساسی میباشد و انتظار اینکه همه چیز در آن آورده شود، کاملاً بیمورد است. نماز و روزه و زکات نیز که از عالیترین فرائض اسلام است به طور کلی در قرآن وارد شده و تمام جزئیات آنها از سنّت پیامبر(ص) گرفته شده است.
پینوشتها:
|
شفیعی سروستانی ندای آسمانی را اعلام حقانیت حضرت قائم خواند و صیحه آسمانی را از علایم حتمی ظهور در آخرین ماه رمضان پیش از ظهور دانست. |
ابراهیم شفیعی سروستانی، عضو هیئت علمی پژوهشکده فقه و حقوق اسلامی پیرامون رویدادهای مهمی که در شش ماه پایانی قبل از ظهور رخ می دهد به خبرنگار شبستان گفت: یکی از نشانه های حتمی ظهور در ماه مبارک رمضان رخ می دهد. وی خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی غیرعادی، صیحه آسمانی و بیعت با سفیانی را از نشانه هایی دانست که در ماه رمضان قبل از ظهور اتفاق می افتد و بیان کرد: خورشید گرفتگی در انتهای ماه و ماه گرفتگی در نیمه ماه رمضان در ماه رمضان پیش از ظهور رخ می دهد. وی به روایتی از امام باقر (ع) که فرموده است: "دو نشانه قبل از ظهور قائم وجود دارد که از زمان حبوط آدم سابقه نداشته است اول گرفتگی خورشید در نیمه ماه رمضان و گرفتگی ماه در انتهای رمضان"، اشاره کرد و گفت: مرحوم شیخ طوسی و شیخ صدوق نیز در کتاب خود این مورد را ذکر کرده اند. شفیعی سروستانی ندای آسمانی را دومین نشانه حتمی ظهور دانست و اظهار داشت: در روایات آمده است: قبل از ظهور قائم صدایی از آسمان برمی خیزد که این نوا مردم را آگاه و آماده می کند. وی افزود: امام باقر (ع) می فرماید: "آن ندای آسمانی برنخواهد خواست جز در ماه رمضان چرا که رمضان ماه خداست و آن ندا از جبرییل است که خطاب به مردم سرداده می شود و نام قائم را در همه جا برمی آورد تا آنجا که همه ساکنان زمین از شرق تا غرب آن ندای را خواهند شنید و با شنیدن آن ندا هر کس در خواب باشد بیدار می شود و هر کس برپا ایستاده می نشیند پس رحمت الهی بر آن که آن را بشنود و به آن پاسخ دهد." معاون پژوهشی موسسه موعود با اشاره به اینکه مضمون ندای آسمانی بر حقانیت حضرت قائم است گفت: امام باقر (ع) فرموده است: منادی در اول روز ندا می دهد که حق با آن علی و شیعیان اوست و در انتهای آن روز شیطان ندا می دهد، حق با عثمان و اهل اوست و در این زمان باطل جویان دچار تردید می شوند. دبیر تحریریه ماهنامه موعود بیعت کردن 30 هزار نفر از قبیله بنی کعب با سفیانی را سومین رویدادی دانست که در آخرین ماه رمضان پیش از ظهور اتفاق می افتد و بیان کرد: سفیانی در آخرین ماه رجب پیش از ظهور خروج می کند و در جریان باطلی در عصر ظهور مقابل امام مهدی (عج) می ایستد. وی افزود: ظهور سفیانی از نشانه های حتمی ظهور است که با خروجش درگیری هایی را در فلسطین، سوریه و عراق ایجاد می کند. منبع خبر: موعود بنقل از شیعه نیوز |
روانپزشک غیر مسلمان هلندی:
| |
پروفسور واندرهوون متخصص روان شناسی از کشف تأثیر مثبت «ذکر نام جلاله خداوند» و «قرائت قرآن کریم» در سلامتی انسان خبر داد. به گزارش شیعه نیوز به نقل از اخبار شیعیان (ابنا)، این دانشمند هلندی خبر فوق را پس از تحقیقات مستمری اعلام کرد که سه سال به طول انجامیده است. وی گفت: این بررسیها نشان می دهد که قرائت منظم قرآن کریم، از انسان در مقابل تمامی مشکلات روانی دفاع میکند و نیز نقش مهمی در معالجه بیماری های روانی ایفا می کند. پروفسور واندرهوون –که روانپزشکی غیر مسلمان است- افزود: بسیاری از بیمارانی که با روش من تحت درمان قرار گرفتند، غیر مسلمان هستند و بیشتر آنها نمی توانند به زبان عربی تکلم کنند؛ لذا ما به آنها کیفیت تلفظ صحیح لفظ جلاله «الله» را آموزش دادیم. پس از تمرین و فراگیری این کلمه، به نتایج شگفت آوری دست یافتیم؛ به ویژه در مورد بیمارانی که از مشکلات روانی و یا فشارهای اجتماعی رنج می بردند. |